fbpx
Uusperhe Logo
Blogit 20232024-01-10T00:45:47+00:00

Kukaan ei ymmärrä.

TARU MERITIE UUSPERHE.FI

UUSPERHEBLOGi 2023

Uusperheblogi on blogialusta uusperheellisille ja uusperhedynamiikasta kiinnostuneilla. Blogissa kerrotaan haastavista ja vaikeista, tabumaisista tunteista uusperheessä. Se sisältää kuvitteellisia otoksia ihmisten ajatuksista. Kaikki ajatukset ja pohdinnat ilmenevät kuitenkin monien uusperheellisten sisällä. Niitä ei vain sanota ääneen. Sillä ääneen sanominen voisi johtaa valtaisaan tuomioon. Tuomioon jota langetetaan jo aivan liikaa yhteiskunnassamme uusperheellisten ja bonusvanhempien päälle. Miten helppoa onkaan nousta itse paremmaksi lyttäämällä toinen!

Uusperheblogi on tarkoitettu luomaan ymmärrystä: Jokainen ihminen tahtoo olla hyvä ja ajatella kauniisti. Kuitenkin meillä kaikilla on myös varjomme ja raadolliset tunteemme. Niin kauan kuin nämä ajatukset ja tunteet eivät muutu teoiksi, ovat ne aivan ymmärrettäviä ja sallittuja. Ja virheitäkin me kaikki joskus teemme, se on sallittua, myös uusperheen jäsenille.

Luethan myös artikkeli-osion artikkeleja uusperheilmiöistä. Tervetuloa mukaan ymmärryksen polulle.

Ota ensimmäinen askel kohti muutosta: paras hetki tehdä se, on juuri nyt:

VARAA AIKA
OSTA VERKKOKURSSI TAI LUENTO
ASIAKASKOKEMUKSIA
VERKKOKURSSIT JA LUENNOT
VARAA AIKA
mustasukkaisuus
ex-uusperhe
uusperhe

ASIAKASKOKEMUKSIA

Olin monta vuotta tuskaillut uusioperheen kuvioiden kanssa, koin aina jotenkin epäonnistuneeni mieheni kanssa lapsien suhteen. Olimmeko liian kilttejä, eikö rajoja oltu asetettu oikein, aina joku hyppi silmille ja ohjaili elämäämme, riittämättömyyden tunne vaivasi koko ajan. Emme koskaan saaneet pakettia toimimaan, vaikka kuinka yritimme ja mielistelimme. Tarun kanssa juttelu sai silmät aukeamaan ja tajusin kuinka väärässä olimme olleet. Ymmärsin kerrasta kuinka hyvin asiat elämässä ovat parhaillaan. Olin jo täysin luovuttanut yhteisen elämämme suhteen, ja olin hyvin skeptinen, että miten kukaan voi muka saada tätä solmua auki. Tarun tapaaminen oli pelastus meille, – S-

ASIAKASKOKEMUKSIA

Olemme olleet parisuhteessa puolisoni kanssa 10 vuotta. Asiat on periaatteessa hyvin, suurimmat suhteen alkuvaiheen kriisit ovat asettuneet ja elämästä muotoutunut melko tasaista. On kuitenkin ollut muutamia yksittäisiä asioita, jotka säännöllisesti nousevat keskusteluun ja aiheuttavat ilmetessään suurta eripuraa. Olen itse bonusäiti ja kipeimmät asiat liittyvät siihen kokemukseen, että mieheni jatkuvasti ohittaa minut ja olen kokenut usein olevani sivusta katsoja hänen entisen ydinperheensä näytellessä edelleen liian vahvaa osaa elämässä. Meillä on takana pitkä pariterapia, jonka tuloksena lopulta saimme enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Koska samat asiat ovat vuosia hiertäneet muutoin hyvää parisuhdettamme aika ajoin, varasin ajan Tarulle (ilman suuria odotuksia, eihän meitä terapia aiemminkaan konkreettisella tasolla auttanut)

Me emme ole milloinkaan parisuhteen aikana menneet eteenpäin yhtä paljon kuin Tarun kanssa ensimmäisellä, tunnin ajalla. Taru on terapeutti, joka kysyy mutta myös vastaa. Jälkikäteen ajateltuna; miksi emme käyneet vuosia sitten? Kiitos ja erittäin lämmin suositus myös uuspareille, joiden tarvitsee pidemmän ajan jälkeen määräaikaishuoltaa parisuhdettaan!

ASIAKASKOKEMUKSIA

Tavallaan eropäätös oli jo tehty, puolisollani asuntohakemus oli jo vetämässä ja itse vietin pari yötä kaverin nurkissa. Valoa ei näkynyt tunnelin päässä eikä ollut pitkään aikaan näkynytkään. Tilanne ei johtunut rakkauden puutteesta vaan uusioperheen yhteensovittamisen haasteista, kaksi perhettä ei sulautunut yhteen pelkästään meidän välisellä rakkaudella.Päätin soittaa Tarulle ja saatiinkin nopeasti peruutusaika varattua. Tarun tyyli kuunnella ja ohjata sopi meille koska se on ratkaisukeskeistä ja suoraviivaista, toivoa antavaa.

Jo heti ensimmäisen kerran jälkeen tuntui että löysimme oman kahdenkeskisen tiimin takaisin. Valo syttyi tunnelin päässä ja kyllä olisi kaduttanut jättää tämä kortti katsomatta. Siitä suuri kiitos Tarulle.

-Uusio-Urho ja Uusio-Ulla

LISÄÄ ASIAKASKOKEMUKSIA
uusperhe pariterapia
uusperhe haasteet
Go to Top