fbpx

 

 

 

 

 

 

UUSPERHE  

 

 

Tilastokeskuksen virallinen määritelmä uusperheelle on: ”Uusperheessä on alle 18-vuotias vain toisen puolison lapsi. Perheen kaikki lapset eivät ole puolisoiden yhteisiä.”

Uusperheen määritelmä tilastollisesti on kapea. Se sulkee pois uusperheet, joissa lapset ovat jo täysikäisiä. Tilastollisesti ei myöskään oteta huomioon lapsen kahta kotia: kotia jossa lapsi ei ole kirjoilla, eikä myöskään perheitä joissa uusperheen aikuiset ovat samaa sukupuolta.

Tilastokeskuksen määritelmän mukaisia uusperheitä oli vuoden 2019 lopussa 50 607. Määrän voi kuitenkin ajatella olevan huomattavasti suurempi, jopa kaksinkertainen, tai ylikin.

 

 

Uusperhe vai uusioperhe

 

Uusperhe terminä on haastava. Se kertoo ikään kuin, että perhe olisi uusi. Uusperheitä on kuitenkin ollut ihmisen historiassa aina. Usein kuullaan uusperheistä puhuttavan myös sanalla uusioperhe. Uusioperheellä viitataan kierrätykseen ja se ei siis ole virallinen termi tälle perhemuodolle.

 

Tarvitsetko tukea tai apua uusperheasioissa? Tutustu sivun teksteihin, blogeihin ja palveluihin.
Uusperheasiantuntija Taru Meritie ottaa asiakkaita vastaan sekä lähi- että etävastaanottona. Ota yhteyttä taru.meritie(at)uusperhe.fi tai 045-6616775