fbpx

Taru Meritie
Uusperhenasiantuntija
Terapeutti

Sosionomi (Amk)
Kokemusasiantuntija

 

 

 

 

 

 

Hei, olen Taru Meritie, uusperheasiantuntija, terapeutti, sosionomi amk  ja kokemusasiantuntija. Olen kohdannut ja tukenut urani aikana satoja uusperheellisiä ja viettänyt tuhansia ja tuhansia tunteja uusperhedynamiikan äärellä.

Minulla on myös yli 20-vuoden omakohtainen kokemus uusperhe-elämästä sen eri muodoissa ja rooleissa; äitipuolena sekä pienille, että isoilla lapsille, yksinhuoltajuudesta, biologisesta äitiydestä tilanteesta, jolloin entisellä puolisolla on uusi kumppani sekä tämän lisäksi etä-äitiydestä. Viimeiset 8 vuotta hän on elänyt myös etä-isän rinnalla nähden isyyden haasteet, kysymykset ja kivun uusperhe- elämässä.

Omat kokemukset, tuska ja onnistumiset sekä laaja asiantuntijuuteni  ovat hioneet työotteeni suoraksi, mutta nöyräksi.  Luonani jokainen saa lohtua ja ymmärrystä mutta tulee myös haastetuksi.

Olen kokemuksellisesti laahannut, tuntenut epätoivoa, tehnyt virheitä, itkenyt ja ollut välillä täysin neuvoton uusperheen äärellä. Kaiken sen kivun ja haasteiden ääreltä on kuitenkin löytynyt punainen lanka, ja olen tämän elämänkokemuksen kautta kuoriutunut itsekseni, yhä enemmän.  Tänä päivänä voin sanoa, että jokainen kipu ja kysymys on ollut merkityksellinen ja oikea.

Uskon että tiedän, millaisia kysymyksiä ja haasteita sinä ja te koette. Haluan olla rinnallanne, ymmärtämässä mutta myös haastamassa teitä kohti sinun näköistäsi, teidän näköistänne elämää.

Uusperhetyö on sydämentyötäni. Teen työtäni sieluni syvimmästä pohjasta. Elämäni polulla olin itse liian usein yksin, ilman ymmärrystä, vain tuomitsijoita ja besserwissereitä ympärillä. Siksi olen tässä. Ettette olisi yksin.

Olen opiskellut uusperhedynamiikkaa ja ihmisen psyykettä yli 8 vuotta, koulutuksina muun muassa sosionomikoulutus, Suplin uusperheneuvoja -koulutus, sekä Ihminen tavattavissa- terapeuttikoulutus. Työuran historiassa hän on ollut johtotehtävissä itsetuntemus- ja koulutusalan yrityksessä, henkilöstö- ja viestintäpäällikkönä lastensuojelualalla, sekä toiminut talous- juridisella puolella neuvojana yrittäjäpuolisona sekä yrittäjänä. Uusperheeseen kuuluvat aviomies, 2- 18- ja 20-vuotiaat biologiset lapseni sekä 6 bonuslasta (9-25 vuotta). Tänä päivänä voin sanoa, että perheessämme kaikki on hyvin. Riittävän hyvin. 

 

Toivon että löydät sivuilta ja palveluistani itsellesi lempeyttä ja uusperhe-elämäänne tarvittavaa ymmärrystä.

 

 

”Sielunkumppanuus on ihan tosi  ihanaa
ja samalla tosi haasteellista.
Sillä tämän syvän rakkauden ilmentymän turvissa
myös kaikki elämämme sattuminen,

oma raadollisuus ja herkkä haurautamme
uskaltavat tulla tietoisuutemme.

Sielunkumppanuudessa on siis
suurin mahdollinen lempeys 
ja suurin mahdollinen kipu samaan aikaan läsnä.

Kun sen tiedostamme,
ymmärrämme ettei tämä ollutkaan erehdys,
vaan mahdollisuus.
Kaikki se haaste, kipu ja neuvottomuus  
mitä meillä juuri

nyt on, on tie eheytyä,  
löytää yhä enemmän,
kuka aidosti olen.

Silloin tuska muuttuu matkaksi itseen
ja sukupolvien ketjut katkeavat.
Pakeneminen, suorittaminen ja kelpaaminen on loppu.”

 

 

YHTEYDENOTTO 

Ota yhteyttä lähettämällä viestiä osoitteeseen taru.meritie(at)uusperhe.fi tai lähettämällä viestiä tai soittamalla 045 – 661 6775
Mikäli vastaus viipyy, tarkistathan myös roskapostikansiosi tai gmailissa myös tarjouskansion.